lunes, 1 de febrero de 2016

ALFONS XIII (situació actual del govern)


Ei!! Hola a tots!!!:)

Com vaig prometre, aquí faig la meva primera entrada al blog de l'any 2016. Quines ganetes en tenia!! ji ji. 


A dia d'avui estem estudiant i analitzant la temàtica d'Alfons XIII i la Segona República. Doncs bé, la nostra professora d'història, la Maribel, va dir-nos que mentre sentia la ràdio un matí, va escoltar una notícia on parlaven de la situació actual del Govern. 


Per tant, l'activitat que ens va manar la professora constava en analitzar la frase següent, intentant esbrinar el missatge que intentava transmitir-nos aquesta frase i relacionar-la amb el temari que estem fent.

"Les eleccions a Espanya han portat a una situació d'immobilitat dels dos principals partits. El rei sobre el qual planeja el record del que va fer Alfons XIII no vol precipitar-se ni evidenciar la seva posició."

La veritat és que al principi no entenia el significat de la frase i no sabia relacionar-la de cap manera. Vaig decidir buscar informació a internet per guiar-me una mica fins que més o menys, vaig tenir una idea del que podia significar. També vaig ajudar-me amb el punt de vista dels meus pares. La conclusió que finalment vaig extreure d'aquesta frase, és que el rei no volia posicionarse en cap dels dos bàndols, ja que una decisió precipitada pot provocar-li greus conseqüències. Si es dóna el cas de que ell es posiciona en un bàndol contrari al que guanya, podria perjudicar-li el regnat i deixar de tenir el títol de rei i també podria ser que el país deixés de ser una monarquia per esdevenir una república.

La relació entre aquesta frase i el que va passar amb Primo de Rivera, segons el meu punt de vista té a veure en que Alfons XIII va donar suport a Primo de Rivera però al cap d'uns anys va acabar votant per un partit que no era el seu i va dir-ho abans de les eleccions. Primo de Rivera va ser elegit i va ser aquí on la seva posició com a rei estava en situació de perill. Doncs a partir d'aquest fet, penso que Felip VI no volia precipitar-se en posicionar-se en cap dels dos bàndols per por a que li passés el mateix que a Alfons XIII. Aquesta esdevindria la meva conclusió i crec que també ens mostra una ensenyança molt important i és que els reis miraven el recorregut dels seus avantpassats abans de prendre decisions importants.
 
           ALFONS XIII I PRIMO DE RIVERA                               FELIP VIEspero que l'explicació hos resulti entenedora i que hos serveixi de profit. 

Un petonàs i fins aviat!!!
Lorena Bardos.No hay comentarios:

Publicar un comentario