domingo, 24 de abril de 2016

Qui va ser el responsable directe del creixement econòmic espanyol?


QUI VA SER EL RESPONSABLE DIRECTE DEL CREIXEMENT ECONÒMIC ESPANYOL?


Hola a tots de nou!!
Ja falta res per acabar el curs, per tant, toca posar-se les piles i apretar aquests últims dies i fer el compte enrere amb moltes ganes i alegria!

Bé, estem estudiant el penúltim tema del curs, que tracta del franquisme, tot i que a l'últim exàmen ja vam tractar amb aquest tema. L'activitat que ens van manar era d'esbrinar quin va ser el responsable directe del creixement econòmic espanyol i arribar a una conclusió per compartir-la amb vosaltres en el blog. A classe vam veure diferents punts de vista sobre diferentes persones que exposaven les seves opinions.
El creixement econòmic de la dècada del 1960 va ser qualificat per les autoritats franquistes de "miracle econòmic espanyol" fins al punt de convertir aquesta expressió en tòpic. El discurs propagandístic va presentar el desenvolupament d'aquesta època com a resultat dels encerts governamentals en política econòmica i d'uns plans que havien dirigit i liderat el creixement.

He de dir que des d'un principi pensava que aquest règim franquista no era el responsable directe del creixement econòmic, però si que va ser una influència notable i després d'investigar i tenir-ne més informació, continuo pensant el mateix, ja que el regim va aprofitar-se de la situació de fora del país i en va treure profit. Cal tenir en compte, que el marc polític de la dictadura va garantir una conflictivitat laboral molt reduïda i uns salaris més baixos que als països veïns. Tot això va permetre uns beneficis empresarials més alts i va estimular la inversió de capitals, fonamentalment estrangers.
Segons la meva opinió, uns quants països europeus van ser els veritables culpables i també per la integració d'Espanya al mercat internacional.




Fins una altra blogguers!! Una abraçada.


Lorena Bardos.


No hay comentarios:

Publicar un comentario