sábado, 21 de febrero de 2015

REBELIÓN EN LA GRANJA

Hola a tots i a totes!!!:)

L'última activitat que hem fins ara s'anomena "Rebelión en la granja" i tracta d'una pel·licula sobre uns animals i ens explica com el règim soviètic de Stalin corromp el socialisme.

La pel·lícula està explicada de forma que tothom la pugui entendre. Les granjes representen països, els grangers monarques, els animals classes socials... El fet de que estigui feta amb animals m'ha ajudat a entendre la pel·lícula més fàcilment i d'una forma més entretinguda. Apareixen els personatges històrics de la Revolució soviètica, com Karl Marx, que és qui dona les idees al proletariat, Trotsky, Stalin, etc.
Gràcies a la pel·lícula he pogut treure les conclusions referents a la URSS, i també es pot interpretar com una defensa a la naturalesa i com un anàlisis de la societat on es vivia. 
El que inicialment semblava el paradís en la pel·lícula, es va convertint poc a poc en una situació en la que els animals treballen tant o més que amb el seu antic amo per rebre el mateix o menys del que rebia abans. Però no tots els animals estan en la mateixa situació; els porcs tenen uns privilegis que la resta d'animals no tenen. És per això que la pel·lícula s'entén com una lluita per la igualtat de drets entre iguals.
Crec que es pot destacar una lliçó i és que la democràcia segueix sent un sistema just on els membres de la societat tenim el dret i la oportunitat de votar per la millor decisió comuna per el benefici de tots, però també ens ensenya que no només podem treballar junts sinó també defensar-nos.
Recomano aquesta pel·lícula a tothom qui estigui interessat en veure-la, ja que s'aprenen moltes coses, També he de dir que el fet de mirar pel·lícules d'història m'agrada molt perquè dins d'una pel·lícula es poden reflectir molts fets importants i algunes t'ensenyen lliçons.

No hay comentarios:

Publicar un comentario