miércoles, 5 de noviembre de 2014

DAENS


La cinquena activitat que fam ver va ser mirar una pel·lícula anomenada Daens, que tractava sobre la Revolució Industrial.
Sinòpsis de la pel·lícula: Daens s'enfrenta juntament amb els pobres contra el clergat per un món més just i millor.
Queda molt clar que en aquella època la prostitució era bastant habitual fins i tot en nens, per així guanyar una mica de diners. Aquest tema m'ha impactat molt perquè es veu que vivien molt malament per arribar a aquests extrems.
Els pocs diners que tenien els utilitzaven per menjar. La pobresa en la classe baixa era enorme i tots els nens, fills dels treballadors, eren incults. La vida de les famílies i la higiene a les cases m'ha fet reflexionar.
Personalment, crec que la pel·lícula està molt ben feta i que reflecteix molt bé el tema de la Revolució Industrial i les condicions de vida i de treball dels obrers i la seva religió. 
Admiro el personatge Dens, que mostra el clar exemple de que la societat i la manera de viure havíen de canviar i que ell estava disposat a fer-ho per molts impediments que hi haguessin, perquè al cap i a la fi hi ha d'haver persones que lluitin per a que hi haigui justícia i que no els hi importi el que els hi  diguin, amb l'objectiu de que les coses canvïn a millor.
El tema de les injustícies és el que m'ha agradat menys, crec que tothom hauria de tenir els mateixos drets i que per ser més rics no tenim més poder ni som millors. El maltractament de les dones a les fàbriques i l'abús dels nens a l'hora de treballar ho trobo molt injust. M'ha fet molta llàstima veure com nens tant petits treballaven amb màquines tant perilloses i que alguns fins i tot morien.
La veritat es que aquesta pel·lícula m'ha ajudat a conèixer millor l'època de la Revolució Industrial des de molts punts de vista.  Crec que és un tema molt important ja que gràcies a la Revolució Industrial les nostres vides han canviat a millor.
La pel·lícula se m'ha fet una mica pesada pero s'entén bastant bé.


No hay comentarios:

Publicar un comentario